Düşük Tedavisi Adana
Düşük tedavisi, gebeliğin beklenmedik bir şekilde sonlandığı durumlarda, bireyin sağlığını korumak amacıyla yapılan uygulamalardır. Gebeliği riskli kılan ve gebeliğin düşükle sonuçlanmasına yol açabilecek pek çok durum vardır. Bu durumlar genelde gebeliğin ilk haftalarında ortaya çıkarlar. Bu yüzden gebeliğin ilk 10 haftası bahsi geçen riskli durumlara karşı dikkatli olunmalıdır. Ancak bazı durumlarda ne kadar dikkatli olunursa olunsun gebelik, düşükle sonlanabilmektedir.
Bu durumda bireyin sağlığını korumaya yönelik uygulamalara başvurulmalıdır. Bu uygulamalar revizyon kürtajı, kontrol muayeneleri ve çeşitli tetkikler yer almaktadır. Eğer birey tekrarlayan düşükler yapmışsa ilerleyen dönemlerde tekrarlayan düşüklerin nedenini araştırmak adına rahim filmi gibi uygulamalara da başvurmak mümkündür. Yazımızın devamında ‘’Düşük tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Düşük yapma nedenleri nelerdir?’’, ‘’Düşükler nasıl önlenir?’’ ve ‘’Revizyon kürtajı nedir?’’ gibi merak edilen soruları yanıtlayacağız. Düşük tedavisi Adana hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.
Düşük Nedir?
Düşük; gebeliğin, çeşitli sebeplerden 20. haftaya ulaşamadan sonlanmasıdır. Gebeliğin ilk birkaç ayı düşükler açısından oldukça tehlikelidir. Bu süreçte ortaya çıkabilen kromozom anomalileri yaygın bir şekilde düşüklere sebep olmaktadır. Bunlara ek olarak anne adayının yaşına bağlı da düşükler görülebilmektedir.
Düşük Tedavisi Nedir?
Düşük tedavisi, gebe olan bireylerde düşükleri önlemek, düşük yapmış bireylerde ise bireyin genel sağlığını korumak amacıyla yapılan uygulamalardır. Düşükleri önlemek amacıyla yapılan uygulamalar, genelde gebelik takibi kapsamında belirlenen rahatsızlıklara yöneliktir. Düşük yapmış bireyler için gerçekleştirilen tedaviler ise bireyin, düşüğe bağlı yaşayabileceği sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak için yapılır.
Neden Düşük Yapılır?
Düşük yapma nedenleri arasında şunlar yer alır:
- Rahmin yapısında anormallik.
- Rahimde yer alan miyom ve polip gibi kitleler.
- Rahim içi yapışıklık.
- Bebekte ortaya çıkan kromozom anormallikleri.
- Plasentayla ilgili problemler.
- Hormon bozukluğu.
- Diyabet ve tansiyon gibi kronik hastalıklar.
- Kalp ve damar hastalıkları.
- Gebelik şekeri.
Düşük nedenleri bu şekilde sıralanabilir.
Düşük Belirtileri Nelerdir?
Düşük belirtileri şunlardır:
- Karın ağrısı.
- Vajinal kanama.
- Mide bulantısı ve buna bağlı olarak kusma.
- Yüksek ateş.
- Bel ve sırt bölgesinde ağrı.
Düşük yapma belirtileri bu şekilde özetlenebilir. Düşük yapmış olabileceğinden şüphelenen bireylere, vakit kaybetmeksizin bir kadın doğum uzmanıyla görüşmeleri önerilir.
Düşük Belirtileri Kaç Gün Sürer?
Düşük sonrası ortaya çıkan vajinal kanama gibi belirtiler, düşükten sonraki ortalama 10 gün içerisinde geçer. Eğer bu belirtiler kaybolmuyorsa bir kadın doğum doktoru ile görüşmekte fayda vardır.
Gebeliğin Hangi Haftaları Risklidir?
Düşükler, genel olarak gebeliğin ilk 20 haftasında meydana gelirler. Özellikle de gebeliğin ilk 12 haftasında düşük riski görece fazladır. Bu yüzden bahsi geçen süreçler boyunca gebelik takibi gibi uygulamaları aksatmamak, doktor önerilerine uymak ve herhangi bir sorun durumunda direkt olarak doktorla görüşmek çok önemlidir.
Düşük Yaptıktan Sonra Ne Zaman Hamile Kalınır?
Düşük yapan bireylerin, yeniden gebe kalmayı denemeden önce en az 6 hafta beklemeleri önerilir. Bu süreçte dokular, geçirilmiş olan gebeliğin etkilerinden tamamen kurtulacak ve yeni gebelik için hazır hale geleceklerdir. Düşük yapmış bireylerin, sonraki gebelik süreçlerinde mutlaka gebelik takibi ve riskli gebelik takibi gibi uygulamalara başvurması önerilir.
Gebelik Takibi ve Riskli Gebelik Takibi Neden Önemlidir?
Gebelik takibi veya riskli gebelik takibi gibi uygulamalar sırasında, gebeliğin gidişatını; anne adayının veya bebeğin sağlığını riske atabilecek durumlar erkenden tespit edilir. Mesela gebelik takibi kapsamında yapılan şeker yükleme testi sayesinde, düşüklere yol açan gebelik şekeri erkenden teşhis edilebilmektedir. Daha sonra ise tespit edilen rahatsızlığa yönelik gebelik koruyucu uygulamalara başvurulur.
Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır?
Düşük tedavisinin ilk aşamasında bireyin düşük yaptığından emin olunur. Doktor, bu amaç doğrultusunda çeşitli testlere ve ultrason gibi görüntüleme tekniklerine başvurabilir. Daha sonra ise rahimde, sonlanan gebeliğe dair bir doku parçası olup olmadığı kontrol edilir. Eğer doku parçası bulunuyorsa revizyon kürtajı olarak bilinen uygulama yapılır. Bu uygulama sayesinde, rahimde enfeksiyonlara yol açabilecek kalıntılar dikkatle alınır. Düşük tedavisi geçirmiş olan bireyler, bu tedavi kapsamında bir sonraki gebelikleri için gebelik takibi gibi uygulamalara da başlayabilirler.
Adana Düşük Tedavisi Fiyatları 2024
Adana düşük tedavisi fiyatları, tedavinin kapsamına göre kişiden kişiye değişebilir. Adana düşük tedavisi ücreti hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.