Dört Boyutlu Ultrason Adana

    Dört boyutlu ultrason Adana, anne karnında bulunan bebeğin hareketli ve üç boyutlu olarak görüntülenebilmesi için yapılan uygulamadır. Anneden ve babadan aktarılan genetik materyaller, bebeğin büyüme ve gelişim sürecini kontrol ederler. Bebeğin tüm dokuları ve organları bu genetik materyallerin kontrolünde şekillenir. Bu yüzden kromozomları etkileyen bir anormallik bebeğin gelişimini ciddi ölçüde olumsuz etkileyebilir, bebeğin çeşitli kromozom hastalıklarıyla doğmasına yol açabilir.

    Gebeliğin erken dönemlerinde bu anormallikleri ve rahatsızlıkları tespit etmek mümkündür. Bu tespit ve tanılama süreci, anne kanından fetal DNA testi, ikili tarama testi ve üçlü tarama testi gibi testler sayesinde mümkün olmaktadır. Bahsi geçen testlerden elde edilen sonuçlar, dört boyutlu ultrason çekimlerinde yapılan ölçümlerle karşılaştırılır ve bebeğin herhangi bir kromozom anormalliğine sahip olup olmadığı öğrenilir. Bununla birlikte ayrıntılı ultrason olarak da bilinen 4 boyutlu ultrason sayesinde, ebeveynler bebekleriyle erkenden tanışabilmekte, bebeklerinin yüzlerini üç boyutlu olarak görebilmektedirler. Yazımızın devamında ‘’4 boyutlu ultrason neden çekilir?’’, ‘’Ayrıntılı ultrason nasıl çekilir?’’, ‘’4 boyutlu ultrason çekimi ne kadar sürer?’’ ve ‘’Dört boyutlu ultrason çekimi ne zaman yapılır?’’ gibi merak edilen soruları yanıtlayacağız. 4 boyutlu ultrason Adana hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.

    Dört Boyutlu Ultrason Nedir?

    Dört boyutlu ultrason, anne karnında yer alan bebeğin detaylı olarak görüntülenmesine olanak sağlayan modern bir görüntüleme uygulamasıdır. Dört boyutlu ultrason sayesinde bebeğin yüzündeki en ufak detaylardan uzuv hareketlerine kadar bebeği incelemek mümkündür.

    Dört Boyutlu Ultrason Neden Yapılır?

    Dört boyutlu ultrason genelde şu iki amaç doğrultusunda yapılır:

    • İkili tarama testi ve üçlü tarama testi gibi testler sırasında elde edilen verileri, bebeğin uzuv ölçümleriyle karşılaştırmak. Böylece olası kromozom hastalıklarını tespit etmek.
    • Ebeveynlerin, bebekleriyle doğumdan önce tanışmasını sağlamak. Dört boyutlu ultrason, bebeğin kime benzediğini tartışmaya yetecek kadar detaylı bir görüntüleme sunmaktadır. Bu yüzden pek çok çift doğum öncesinde bebeklerini görebilmek için 4 boyutlu ultrason işlemine başvurmaktadır.

    Dört boyutlu ultrason uygulaması bu gibi nedenlerden yapılır.

    Dört Boyutlu Ultrason Ne Kadar Sürer?

    Dört boyutlu ultrason, uygulamanın hangi amaç doğrultusunda yapıldığına göre 20 ila 45 dakika kadar sürebilir. Bebeğin anne karnındaki pozisyonu, uygulamanın süresinde değişikliklere yol açabilmektedir.

    4 Boyutlu Ultrason İle Normal Ultrason Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Dört boyutlu ultrason ile diğer ultrason uygulamaları arasındaki en büyük fark, dört boyutlu ultrason sayesinde elde edilen görüntünün gerçek zamanlı olmasıdır. Yani 4 boyutlu ultrason sayesinde bebeğin hareketleri gözlemlenebilir.

    4 Boyutlu Ultrason Nerede Yapılır?

    Dört boyutlu ultrason, işlem için gerekli ekipmana ve izinlere sahip olan sağlık kurumlarında yapılabilir. Bu kurumlar arasında klinikler, özel muayenehaneler ve hastaneler yer almaktadır.

    4 Boyutlu Ultrason Ne Zaman Yapılır?

    Dört boyutlu ultrason en iyi görüntüyü, gebeliğin 20. ila 26. haftaları arasında vermektedir. Ancak bazı hastalıkların araştırma sürecinde, gebeliğin daha erken haftalarında da 4 boyutlu ultrason çekimi gerekebilmektedir. Aynı şekilde cinsiyetin öğrenilmesi için yapılan 4 boyutlu ultrason, gebeliğin 13. haftasından sonra gerçekleşebilir. Dört boyutu ultrason için en ideal zaman aralığı, gebelik takibi gibi uygulamalar sırasında doktor tarafından not edilir. Böylece çiftler, bu zaman aralıklarını kaçırmazlar. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Gebelik Takibi isimli yazıyı inceleyebilirsiniz. 

    4 Boyutlu Ultrason Nasıl Yapılır?

    Dört boyutlu ultrason, büyük oranda normal ultrason gibi çekilmektedir. İşlem sırasında anneden uzanması ve göbeğini açması istenir. Daha sonra ise göbeğe, ultrason probunun kaymasını kolaylaştıran su bazlı bir jel sürülür. Doktor, görüntünün oluşabilmesi için ultrason probunu anne adayının göbeğinde gezdirir. Böylece hem doktor hem de anne ve baba adayı, bebeğin görüntüsünü izleyebilir. Bu süreçte, hastalıkların erkenden teşhis edilebilmesi için gerekli olan ölçümler de gerçekleştirilebilmektedir.

    Adana Dört Boyutlu Ultrason Fiyatları 2024

    Adana dört boyutlu ultrason fiyatları, uygulamanın detaylarına göre değişebilir. Adana 4 boyutlu ultrason fiyatları hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.