Gebelik Takibi Adana

    Gebelik takibi Adana, hamilelik sürecinde ortaya çıkması muhtemel olan hastalıkların erkenden tespit edilebilmesi ve gebeliğin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için yapılan uygulamadır. Gebelik özel olduğu kadar zorlu olmasıyla da bilinen bir süreçtir. Bu süreçte bebekle birlikte anne adayının sağlık durumu ve bedeni de sürekli bir değişim içerisindedir. Bebek, büyüme ve gelişim sürecindeyken anne adayının kanından pek çok destekleyici materyal ve besin öğesi alır. Salgıladığı hormonlar sayesinde, rahmin yapısını kendisi için uygun olacak şekilde manipüle eder. Bu gibi süreçler sırasında hem anne adayının hem de bebeğin sağlığını riske atabilecek durumlar meydana gelebilir.

    Gebelik takibi, bu durumların erkenden tespit edilebilmesine imkân tanır. Böylece gebelik sorunsuz bir şekilde devam eder ve bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir. Yazımızın devamında ‘’Gebelik takibi neden yapılır?’’, ‘’Riskli gebelik takibi nedir?’’, ‘’Gebeliği riskli kılan faktörler nelerdir?’’ ve ‘’Gebelik takibi nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Gebelik takibi Adana ve riskli gebelik takibi hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz. 

    Gebelik Takibi Nedir?

    Gebelik takibi, gebelikle ilgili problemlerin erkenden tespit edilebilmesi, anne adayının gebelik süresince desteklenmesi ve gebeliğin sağlıklı bir doğumla tamamlanabilmesi için yapılan uygulamalar bütünüdür. Gebelik takibi sayesinde, gebeliğin ilerleme durumuna göre anne adayının yaşam tarzı düzenlenebilir, gebeliğe bağlı ortaya çıkan şikâyetlerin erkenden müdahale edilebilir ve doğuma hazırlık süreci desteklenebilir. Gebelik takibi uygulaması, belli aralıklarla tekrarlanan muayeneler ve bu muayeneler sırasında yapılan tetkiklerle gerçekleşir.

    Riskli Gebelik Takibi Nedir?

    Riskli gebelik takibi, gebeliğin anne adayına veya bebeğe bağlı sebeplerden risk altında olduğu durumlarda, olası sorunlara erkenden müdahale edebilmek için yapılan uygulamalar bütünüdür. Riskli gebelik takibinde gerçekleşen görüşmelerin ve muayenelerin sıklığı daha fazladır. Bu uygulama sırasında olası düşük riskine karşı çok daha gelişmiş önlemler alınmaktadır.

    Gebelik Takibi Neden Yapılır?

    Gebelik takibinin üç temel amacı vardır, bunlar:

    • Anne adayının gebelik sürecini çok daha rahat ve sağlıklı bir şekilde tamamlamasını sağlamak.
    • Bebekte meydana gelebilecek kromozom anormallikleri gibi sağlık sorunlarını erkenden tespit etmek, bebeğin gelişimi takip etmek ve gerekli tedavileri erkenden gerçekleştirmek.
    • Gebeliğin sağlıklı ve ideal bir şekilde devam edebilmesini sağlamak.

    Gebelik takibi bu gibi amaçlar doğrultusunda yapılmaktadır.

    Gebelik Takibi Neden Önemlidir?

    Gebelik süresince anne adayında, gebelik şekeri gibi pek çok rahatsızlık meydana gelebilir. Bu rahatsızlıklar gebeliğin gidişatı için son derece tehlikelidir. Yani erken müdahale gerçekleşmediği takdirde düşük gibi hiç istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. Bununla birlikte, gebelik sürecinde bebekte, kromozom anormallikleri meydana gelebilmektedir. Aralarında Down sendromu gibi rahatsızlıklarında bulunduğu bu rahatsızlıklar, gebelik takibi kapsamında erkenden teşhis edilebilmekte ve gerekli prosedürler uygulamaya konulabilmektedir.

    Gebelik Döneminde Önemli Olan Haftalar Hangileridir?

    Gebeliğin ilk 20 haftası son derece önemlidir. Çünkü neredeyse tüm tarama testleri bu zaman aralığında gerçekleşir. Bununla birlikte düşük riskinin en fazla olduğu dönem de gebeliğin ilk 20 haftasıdır.

    Gebelik Takibi Kapsamında Yapılan Testler Nelerdir?

    Gebelik takibi kapsamında yapılan testlerden bazıları şunlardır:

    • İkili genetik tarama testi.
    • Üçlü tarama testi.
    • Dört boyutlu ultrason, ayrıntılı ultrason.
    • Anne kanından fetal DNA testi.
    • Şeker yükleme testi.
    • Kan ve hormon testleri.

    Gebelik takibi kapsamında bu gibi testler yapılabilmektedir.

    Gebelik Takibi Ne Kadar Sürer?

    Gebelik takibi, gebeliğin fark edilmesiyle başlamalı ve gebeliğin sonuna kadar devam etmelidir. Yani gebelik takibi ideal olarak ortalama 9 ay kadar sürer.

    Gebelik Takibi Nasıl Yapılır?

    Gebelik takibinde, öncelikle kişiye özel bir muayene takvimi oluşturulur. Daha sonra ise bu takvim çerçevesinde daha önce bahsetmiş olduğumuz testler gerçekleşir. Muayeneler sırasında anne adayının sahip olduğu şikâyetler dinlenir. Bu şikâyetleri ortadan kaldırmaya ve anne adayının daha rahat bir gebelik geçirmesini sağlamaya yönelik uygulamalar yapılır. Gebelik takibi sırasında doğal doğuma hazırlık gibi işlemler de yapılabilmektedir.

    Adana Gebelik Takibi Fiyatları 2024

    Adana gebelik takibi fiyatları, uygulamanın detaylarına göre değişebilir. Adana gebelik takibi fiyatları ve riskli gebelik takibi fiyatları hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.