Polikistik Over Sendromu Adana

    Polikistik over sendromu Adana, yumurtalıklarda çok sayıda iyi huylu kistin görülmesiyle karakterize olan ve genelde hormon düzensizliği sebebiyle meydana gelen kadın hastalığıdır. Kadınlar, yumurtlamalarını ve dolayısıyla gebe kalabilmelerini mümkün kılan çok önemli biyolojik mekanizmalara sahiptir. Bu mekanizmalar ergenliğe girilmesiyle aktifleşir ve hormonların kontrolü altında menopoz girilene kadar aktif bir şekilde çalışırlar. Yumurtalıklarda her ay, birkaç yumurta folikülü olgunlaşma süreçlerini tamamlar ve çatlamaya hazır hale gelir.

    Bazı kişilerde, hormonsal sebeplerden bu foliküller çatlayamaz ve zaman içerisinde kistlere dönüşürler. Polikistik over sendromu olan kadınların yumurtalıklarında, bu kistlerden çok sayıda olabilir. Bu rahatsızlık adet düzensizliği ve kısırlık gibi sorunlara yol açtığı için tedavi edilmelidir. Yazımızın devamına ‘’Polikistik over sendromu neden olur?’’, ‘’Polikistik over sendromu nasıl tedavi edilir?’’, ‘’Polikistik over sendromu kısırlık yapar mı?’’ ve ‘’ Polikistik over sendromu kanser yapar mı?’’ gibi merak edilen soruları yanıtlayacağız. Polikistik over sendromu tedavisi Adana hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.

    Polikistik Over Sendromu Nedir?

    Polikistik over sendromu, hormon bozukluğu gibi sebeplerden yumurtlama süreçlerinin bozulması ve yumurtalıklarda çok sayıda küçük kistin oluşmasıyla karakterize olan bir hastalıktır. Bu hastalığın en sık rastlanılan belirtisi adet düzensizliğidir. Ancak adet düzensizliği ile birlikte kıllanma, ses kalınlaşması ve gebe kalmada güçlük gibi problemler de görülebilmektedir.

    Polikistik Over Sendromu Neden Olur?

    Polikistik over sendromu, progesteron ve östrojen gibi, kadın sağlığı için oldukça kritik olan hormonların dengesizliği sebebiyle meydana gelir. Bahsi geçen hormonların, vücut içerisindeki dengesi bozulunca yumurtlama işlevi gerektiği gibi gerçekleşemez. Buna bağlı olarak da yumurta folikülleri, yumurtalıklarda kistleşir. Eğer bu kistlerin sayısı birden fazla ise polikistik over sendromundan bahsedilebilir.

    Polikistik Over Sendromu Belirtileri Nelerdir?

    Polikistik over sendromu belirtileri şunlardır:

    • Vücut genelinde kıllanma.
    • Ses kalınlaşması.
    • Adet düzensizliği.
    • Karın ağrısı.
    • Kilo artşı.
    • Ara kanamalar.
    • Yüzde, omuzlarda ve sırt bölgesinde sivilcelenme.
    • Saç dökülmesi.
    • Gebe kalmada güçlük.

    PCOS belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Polikistik Over Sendromu Kendiliğinden Geçer Mi?

    Polikistik over sendromu, bedenin hormon dengesinde meydana gelen ciddi bozulmalar sebebiyle meydana gelir. Bu yüzden tıbbi kontroller ve tedaviler şarttır. Herhangi bir tıbbi tedavi olmaksızın iyileşmeyi beklemek, hastalık sebebiyle gündelik yaşamın çok daha ciddi ölçülerde etkilenmesine neden olacaktır. Bu yüzden polikistik over sendromu olan kadınlara veya polikistik over sendromundan şüphelenen kadınlara, en yakın zamanda bir kadın doğum uzmanıyla görüşmeleri tavsiye edilir.

    Polikistik Over Sendromu Olan Kadınlar Hamile Kalabilir Mi?

    Polikistik over sendromu, kadınların doğurganlığı için vazgeçilmez bir süreç olan, yumurtlama sürecini olumsuz etkiler. Buna bağlı olarak da bireylerin hamile kalması son derece zorlaşabilir. Tedavi sürecine başlamış ve yumurtlama döngüsü yeniden işlev kazanmış olan hastalar gebe kalabilirler.

    Polikistik Over Sendromunun Bitkisel Tedavisi Var Mı?

    Polikistik over sendromunun bitkisel bir tedavisi yoktur. Bitkisel tedaviler veya genel olarak alternatif tedavi olarak pazarlanan uygulamalar, bilimsel altyapısı olmayan ve tıbbi kurumlar tarafından onaylanmamış olan uygulamalardır. Bu uygulamalar polikistik over sendromunu tedavi edemez, bununla birlikte alerjik bir bünyeye sahip olan bireylerde anafilaktik şok gibi ölümcül olabilen alerjik reaksiyonlara yol açabilirler. Bu yüzden polikistik over sendromu gibi kadın hastalıklarında, uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilen, güvenilir ve bilimsel tedavilerden şaşmamak gerekir.

    Polikistik Over Sendromu Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Polikistik over sendromu tedavisi kapsamında reçete edilen ilaçlar, doktorun da tavsiyesine göre en az 6 ay boyunca kullanılmalıdır. Polikistik over sendromu sebebiyle yaşanan şikâyetler bu süreden daha önce son bulabilir ancak yine de verilen ilaçlar, önerilen süre boyunca kullanılmalıdır.

    Polikistik Over Sendromu Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Polikistik over sendromu tedavisinde doktor, tedavinin nasıl gerçekleşeceğini kararlaştırmaya yönelik detaylı muayeneler ve testler yapar. Daha sonra ise yumurtlama sürecindeki problemlerin ortadan kaldırılabilmesi için bireye hormon içerikli ilaçlar reçete eder. Hem hormonların dengeye kavuşabilmesi hem de olumsuz belirtilerin tamamen ortadan kalkabilmesi için bazı yaşam tarzı değişiklikleri de gereklidir. Bu yüzden polikistik over sendromu tedavisi gören kadınlara, düzenli ve sağlıklı beslenmeleri, egzersiz yapmaları ve zararlı alışkanlıklardan uzak kalmaları önerilir.

    Adana Polikistik Over Sendromu Tedavisi Fiyatları 2024

    Adana polikistik over sendromu tedavisi fiyatları, yapılan tedavinin detaylarına göre değişebilir. Adana polikistik over tedavisi fiyatları hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.