Dış Gebelik Tedavisi Adana

    Dış gebelik tedavisi Adana, dış gebelik riskinin değerlendirilmesi ve gebeliğin sonlandırılması amacıyla yapılan uygulamadır. Normal şartlarda sperm hücreleri, olgunlaşmış olan yumurta hücrelerini fallop tüplerinde döllerler. Burada bir süre gelişim gösteren embriyo, daha sonra ise rahme iner ve rahme yerleşir. Ancak bazı kişilerde, rahimdeki yapısal bozukluklar ve benzer faktörler sebebiyle bu durum gerçekleşemez. Döllenen yumurta hücresi, rahmin içerisinde değil de dişi üreme sisteminin farklı bölgelerinde gelişim göstermeye başlar. Dış gebelik olarak bilinen bu durum, kişinin sağlığı açısından son derece risklidir. İç kanamalara ve organ hasarına yol açabilen dış gebelik, zamanında müdahale edilmediği takdirde kalıcı kısırlığa sebep olabilir, kişinin hayatı için tehdit oluşturabilir. Bu yüzden dış gebelikten şüphelenen bireyler, en yakın zamanda bir kadın doğum uzmanıyla görüşmeli ve gebeliklerini sonlandırmalıdırlar. Yazımızın devamında ‘’Dış gebelik tedavisi Adana nasıl yapılır?’’, ‘’Dış gebelik tedavisi Adana ne kadar sürer?’’, ‘’Dış gebeliğin zararları nelerdir?’’ ve ‘’Dış gebeliğin normal gebelikten farkı nedir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Dış gebelik tedavisi Adana hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.

    Dış Gebelik Nedir?

    Dış gebelik, döllenen yumurtanın rahim içi yerine; fallop tüplerinde veya nadiren de olsa rahim ağzı ve karın boşluğu gibi bölgelerde gelişim göstermeye başlamasıdır. Rahim dışı bölgede hızla gelişim göstermeye başlayan embriyo, bulunduğu bölgedeki dokulara ve organlara zarar verir. Bu yüzden ektopik gebelik olarak da bilinen dış gebelik, anne adayının sağlığı için oldukça tehlikelidir.

    Dış Gebelik Neden Olur?

    Dış gebelik nedenleri şunlardır:

    • 35 yaşından sonra hamile kalmış olmak.
    • Geçmişte zorlu bir kürtaj uygulaması yaptırmış olmak.
    • Endometriozis hastalığı.
    • Dişi üreme sistemi organlarında enfeksiyon.
    • Rahimde veya fallop tüplerinde yapısal bozukluk bulunması.
    • Daha önce, herhangi bir kadın hastalığı ile ilgili ameliyat yaptırmış olmak.
    • İlaç kullanımı.
    • Genetik faktörler.

    Bu gibi etmenler dış gebeliğe yol açabilmektedir.

    Dış Gebelik Belirtileri Nelerdir?

    Dış gebelik sırasında görülebilen belirtiler şunlardır:

    • Lekelenme tarzı vajinal kanamalar.
    • Karnın belli bir bölümünde şiddetli ağrı.
    • Baş dönmesi.
    • Bayılma.
    • Rektal basınç artışı.
    • Kilo kaybı.

    Dış gebelik belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Dış gebelik teşhisinin konulabilmesi ve müdahalenin vakit kaybedilmeden gerçekleşebilmesi için, dış gebelikten şüphelenen bireylere uzman bir jinekologla görüşmeleri önerilir.

    Dış Gebelik Kimlerde Olur?

    Dış gebelik genelde 35 yaşından sonra gebe kalmış bireylerde görülmektedir. Bununla birlikte rahminde yapısal anormallikler bulunan, endometriozise (çikolata kistlerine yol açan hastalığa) sahip olan veya zorlu bir kadın hastalığı ameliyatı geçirmiş olan bireylerde dış gebelik görülebilir.

    Dış Gebelikte Doğum Gerçekleşir Mi?

    Dış gebeliğin doğumla gerçekleşmesi imkânsızdır. Bu yüzden vakit kaybedilmeden gebelik sonlandırılmalıdır. Aksi takdirde bireyin yaşamı tehlikeye girebilir.

    Dış Gebeliğin Zararları Nelerdir?

    Dış gebelik, zamanında müdahale edilmediği takdirde kişinin kalıcı bir şekilde kısır kalmasına, organların zarar görmesine ve iç kanama meydana gelmesine yol açabilmektedir. Yani dış gebelik bireyin hayatını tehdit edebilmektedir.

    Dış Gebelik Tedavi Edilmezse Ne Olur?

    Daha önce de bahsettiğimiz gibi tedavi edilmeyen dış gebelik, fallop tüplerinin yırtılmasına ve ciddi iç kanamalara yol açabilmektedir. Eğer iç kanamalar da vakitlice fark edilmez ve tedavi çalışmalarına başlanmazsa bireyin hayatı tehlikeye girebilir.

    Dış Gebelik Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Dış gebelik tedavisi, tedavinin medikal yolla mı yoksa cerrahi yolla mı yapıldığına göre farklı sürelerde tamamlanabilmektedir. Medikal yolla yapılan tedaviler, gebeliğin sonlanıp sonlanmadığına göre belli bir süre devam edebilir. Cerrahi yolla gerçekleşen tedaviler ise birkaç saat içerisinde tamamlanacaktır.

    Dış Gebelik Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Dış gebelik tedavisinde öncelikle gebeliğin, ektopik gebelik olduğundan emin olunur. Bu amaç doğrultusunda ultrason gibi görüntüleme tekniklerine ve kan testlerine başvurulabilir. Daha sonra ise dış gebeliğin ilerleme durumuna ve bireyin sağlık durumuna göre özel bir tedavi çalışması planlanır. Bu tedavi, gebeliğin ilerlemesini engelleyen ilaçlarla veya laparoskopik cerrahi uygulamalarıyla (dış gebelik ameliyatı) yapılabilir. Eğer hasta kan kaybediyorsa iç kanamaya yönelik tedavi girişimlerine de başvurulabilir.

    Adana Dış Gebelik Tedavisi Fiyatları 2024

    Adana dış gebelik tedavisi fiyatları, tedavinin hangi yöntemle yapıldığına göre değişebilir. Adana dış gebelik ameliyatı fiyatları hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.