Botoks Adana
Botoks Adana, yüz, boyun ve dekolte bölgelerindeki kırışıklıkları ortadan kaldırmak amacıyla yapılan özel bir uygulamadır. Cilt yüzeyimize yakın olan kaslar, aşırı aktif olmaları sonucu cilt yüzeyinde kırışıklıklara yol açabilirler. Özellikle de yaşlanma sonucu incelen ciltlerde kas aktivitesine bağlı ortaya çıkan kırışıklıkları kolayca gözlemlemek mümkündür. Bu kırışıklıklar göz çevresinde, dudak kenarlarında, dudak üstünde, alında, boyunda ve dekolte bölgesinde rahatça gözlemlenebilir.
Botoks uygulamaları sırasında kullanılan botulinum toksin sıvısı, kırışıklıklara yol açan kasların aktivitelerini sınırlar. Böylece bahsetmiş olduğumuz bölgelerde gözlemlenen yaşlanma belirtileri ve kırışıklıklar ortadan kaldırılmış olur. Botoks uygulaması gerektiğinde tekrarlanabilen ve cerrahi işlemlere gerek kalmadan yapılan bir işlemdir. Bu yüzden hem erkekler hem de kadınlar tarafından sıkça tercih edilir. Yazımızın devamında ‘’Botox nasıl yapılır?’’, ‘’Botoks sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’, ‘’Botoks hangi bölgelere yapılır?’’, ‘’Botoksun zararları nelerdir?’’ gibi merak edilen soruları yanıtlayacağız. Adana botox uygulaması hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.
Botoks Nedir?
Botoks, aşırı kas aktivitesini azaltmak ve buna bağlı ortaya çıkan sorunları gidermek amacıyla yapılan uygulamadır. Botoks uygulaması hem kozmetik hem de tedavi amacıyla yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Botoks uygulamasında, botulinum toksin isimli özel bir madde kullanılır. Bu madde, kaslar ile sinir hücreleri arasındaki iletişimi belli oranlarda azaltır. Böylece kas aktivitesi kontrollü bir şekilde düşürülür ve aşırı kas aktivitesine bağlı ortaya çıkan estetik veya işlevsel sorunlar giderilir.
Botoks Neden Yapılır?
Günümüzde botoks uygulamasını; yüzdeki kırışıkları ortadan kaldırmak, vajinismusu tedavi etmek, baş ağrılarının yoğunluğunu azaltmak ve aşırı terleme sorununu gidermek amacıyla yapmak mümkündür.
Botoks Hangi Bölgelere Yapılabilir?
Botoks şu gibi bölgelere yapılabilir:
- Kaş ve alın bölgesi.
- Göz çevresi.
- Dudak üstü.
- Burun kenarları.
- Dudak kenarları.
- Boyun ve dekolte bölgesi.
- Şakaklar (Botoksla migren tedavisi kapsamında.)
- Koltuk altları, eller veya ayaklar (Botoksla terleme tedavisi kapsamında).
- Genital bölge (Botoksla vajinismus tedavisi kapsamında).
Botoks uygulamasının yapılabileceği bölgeler bunlardır.
Botoksun Faydaları Nelerdir?
Botoksun faydaları arasında şunlar yer alır:
- Genital bölge kaslarındaki aşırı kasılmalar ve dolayısıyla vajinismus ortadan kaldırılabilir.
- Uygulandığı bölgedeki kırışıklıklar ortadan kaldırılır.
- Çok daha genç bir görünüm meydana getirir.
- Yüzdeki çizgiler ve benzer yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için son derece etkilidir.
- Migren tedavisi kapsamında yapıldığında, migren ataklarının şiddetini ve sıklığını azaltabilir.
- Aşırı terleme tedavisi kapsamında yapıldığında, aşırı terleme sorununu giderebilir.
Botoksun faydaları bu şekilde özetlenebilir.
Botoks Zararlı Mı?
Botoks, uzman bir hekim tarafından yapıldığı takdirde zararlı bir uygulama değildir. Bu uygulama gerekli tıbbi otoriteler tarafından onaylanmıştır.
Botoks Ne Kadar Sürer?
Botoks, ne amaçla yapıldığına ve hangi bölgelere uygulandığına göre farklı sürelerde tamamlanır. Ancak genel itibariyle botoks uygulamaları 15 dakika içerisinde son bulurlar.
Botoks Kimlere Yapılabilir?
18 yaşını doldurmuş olan bireyler, hedef bölgede aktif bir enfeksiyon veya yara yoksa botoks yaptırabilirler.
Botoks Kalıcı Mı?
Botoks sayesinde elde edilen olumlu değişimler kalıcı değildir. Bu etkiler yaklaşık 6 ay içerisinde kaybolurlar.
Botoks Tekrarlanabilir Mi?
Botoks, belli aralıklarla tekrarlanabilen bir uygulamadır. Doktorunuzun tavsiyesine göre 4 ila 6 ayda bir botoks işlemini tekrarlatabilirsiniz. Böylece botoksun etkileri ortadan kaybolmayacak ve çok daha belirgin bir yapı kazanacaktır.
Botoksla Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır?
Botoksla vajinismus tedavisi, steril koşullar altında, özel botulinum toksin enjeksiyonlarıyla yapılır. Doktor, küçük çaplı bir lokal anestezi işleminin ardından, genital bölgedeki kaslara bahsi geçen maddeyi enjekte eder. Böylece bu kaslardaki aşırı kasılma sorunu ortadan kaldırılmış olur. Aşırı ve istemsiz bir şekilde oluşan kasılmaların ortadan kaldırılmasıyla cinsel birleşme çok daha sağlıklı bir şekilde meydana gelebilir.
Botoks Nasıl Yapılır?
Botoks uygulamasının ilk aşamasında, enjeksiyon bölgeleri ağrı kesici krem ile uyuşturulur. Daha sonra ise doktor, bu bölgelere özel bir enjektör yardımı ile botulinum toksin enjekte eder. Enjeksiyon işlemi dakikalar içerisinde son bulur ve kişi gündelik yaşamına kaldığı yerden devam edebilir.
Botoks Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Botoks sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Botoks uygulanan bölgeye 1 gün boyunca su temas ettirilmemeli.
- Botoks yapılan bölgelerde hafif kızarıklıklar gözlemlenmesi normaldir. Herhangi bir kreme veya losyona gerek yoktur, kızarıklıklar ve kaşınma birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçecektir.
- Birey botoksun hemen ardından gündelik yaşamına dönebilir.
- Botoks yapılan bölge ovulmamalıdır, bölgeye masaj yapılmamalıdır.
- Botoks yapılan bölge birkaç gün boyunca güneşe karşı korunmalıdır.
Botoks sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde özetlenebilir. Doktorunuz botoks öncesi sonrası durumlar hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.
Adana Botoks Fiyatları 2024
Adana botoks fiyatları, uygulamanın hangi amaçla ve hangi bölgelere yapıldığına göre değişiklik gösterebilir. Adana botoksla vajinismus tedavisi fiyatları, botox fiyatları ve benzer konular hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.