Adet Düzensizliği Tedavisi Adana

    Adet düzensizliği tedavisi Adana, adet kanamalarının düzeni, süresi ve miktarıyla ilgili ortaya çıkan problemlerin tedavi edilmesi amacıyla yapılan uygulamalardır. Ergenliğe girilmesiyle birlikte kız çocuklarında her ay regl kanaması, adet kanaması veya menstrüasyon olarak bilinen durum görülür. Adet kanamaları, kişiden kişiye değişebilmekle birlikte 21 ila 35 gün arasında tekrar eder ve genelde 5 ila 7 gün boyunca devam ederler. Progesteron ve östrojen gibi hormonların kontrolü altında tekrarlayan bu önemli döngü, bireyin doğurganlığı için son derece önemlidir.

    Bazı kişilerde bahsetmiş olduğumuz hormonların dengesizliği, aşırı stres, ilaç kullanımı ve hava değişimi gibi sebeplerden adet döngüsünde düzensizlikler meydana gelebilir. Bu durum adet düzensizliği veya regl düzensizliği olarak bilinir. Adet düzensizliği, tedavi edilmediği takdirde bireyin son derece rahatsız edici şikâyetlere sahip olmasına yol açabilir. Yazımızın devamında ‘’Regl düzensizliği tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Normal adet döngüsü nasıl olmalı?’’, ‘’Adet düzensizliği tehlikeli mi?’’ ve ‘’Adet düzensizliği kendiliğinden geçer mi?’’ gibi merak edilen soruları yanıtlayacağız. Adet düzensizliği tedavisi Adana hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.

    Adet Düzensizliği Nedir?

    Adet düzensizliği, adet kanamalarının normal kabul edilen aralıktan daha az veya daha sık tekrarlamasıdır. Adet kanamalarının 21 ila 35 günde bir tekrarlaması beklenir. Ancak bazı kişiler hormon dengesizliği gibi sebeplerden bahsi geçen aralıktan daha sık adet görebilirler. Bazılarında ise aylarca adet kanaması meydana gelmeyebilir. Her iki durum da kişinin genel sağlığı ve doğurganlığı için ciddi sorunlara yol açabilir.

    Adet Düzensizliği Neden Olur?

    Adet düzensizliği nedenleri arasında şunlar yer alır:

    • Rahimde yer alan miyomlar veya polipler.
    • Polikistik over sendromu.
    • Yumurtalık kistleri.
    • Bazı kanser hastalıkları.
    • Aşırı stres.
    • Hormon içerikli ilaçlar.
    • Antidepresan kullanımı.
    • Rahim duvarı kalınlaşması gibi rahatsızlıklar.
    • Hormon bozukluğu.
    • Endometriozis veya endometriozis sebebiyle ortaya çıkan çikolata kistleri.
    • Aşırı kilolu veya aşırı zayıf olmak.
    • Bazı kronik hastalıklar.

    Regl düzensizliği nedenleri arasında bu gibi etmenler yer alabilmektedir.

    Adet Düzeni Neden Bozulur?

    Adet kanamaları, hormonların kontrolü altında belli bir düzende gerçekleşir. Eğer progesteron ve östrojen gibi hormonların dengesini bozacak bir rahatsızlık söz konusu ise adet düzeni de bu rahatsızlıktan olumsuz etkilenebilir. Vücudun hormon dengesini ve beraberinde adet düzenini bozabilecek etmenler, yukarıda detaylı olarak sıralanmıştır.

    Adet Düzensizliği Belirtileri Nelerdir?

    Adet düzensizliği olan bireylerin, adet kanamaları arasında 21 günden daha az veya 35 günden daha fazla bir zaman aralığı olabilir. Hatta bazı bireyler aylarca adet olmayabilirler. Aynı şekilde bazı kişilerin adet kanaması 5 ila 7 günden daha az veya daha çok sürebilir. Bunlara ek olarak adet düzensizliği belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

    • Kanamaların normalden şiddetli olması.
    • Ara kanamalar görülmesi.
    • Kansızlık.
    • Karnın alt taraflarında yoğun sancılar ve kramplar.
    • Baş dönmesi.

    Regl düzensizliği belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Adet Düzeni Nasıl Olmalı?

    Normal şartlarda adet kanamalarının 21 ila 35 günde bir tekrar etmesi beklenir. Kanamaların 5 ila 7 gün boyunca sürmesi gayet normaldir. Bazı bireyler, bahsi geçen zaman aralıklarından biraz daha farklı bir adet döngüsüne sahip olabilir. Eğer bu bireyler, rahatsız edici belirtilere sahip değillerse adet döngüleri normal kabul edilebilir. Yine de olası rahatsızlıklar hakkında erkenden bilgi sahibi olabilmek için bir kadın doğum uzmanı ile görüşülmesi önerilir.

    Adet Düzensizliği Gebeliğe Engel Mi?

    Adet düzensizliği gebeliğin gerçekleşmesini zorlaştırabilir. Bunun en önemli sebebi adet düzensizliği olan bireylerin, yumurtlama fonksiyonlarında da düzensizlikler veya bozukluklar görülebilmesidir. Bununla birlikte adet düzensizliği olan bir kadının hamile kalma ihtimali yoktur, demek doğru olmaz.

    Adet Düzensizliği İçin Bitkisel Tedavi Var Mı?

    Adet düzensizliği, genelde dişi üreme sistemini meydana getiren organlardaki bir rahatsızlıktan veya hormon bozukluğu gibi sebeplerden meydana gelmektedir. Bitkisel tedaviler, adet düzensizliğine yol açan hastalıkları veya hormon bozukluklarını ortadan kaldıramazlar. Bu sebepten de adet düzenini yeniden tayin edemezler. Sağlıklı bir adet düzenine sahip olmak isteyen bireylere güvenilir ve tıbbi tedavilere ulaşabilmeleri için alanında uzman bir jinekolog ile görüşmeleri önerilir.

    Adet Düzensizliği Tedavisi Nasıl Olur?

    Adet düzensizliğinin tedavisi, adet düzensizliğine yol açan etmenlerin belirlenmesi ile şekillenir. Adet düzensizliğinin tedavisi genelde hormon düzenleyici ilaçlarla yapılmaktadır. Bu ilaçlar sayesinde, adet döngüsünü kontrol eden hormonların sağlıklı bir dengeye kavuşması hedeflenir. Ancak bazı durumlarda, adet düzensizliğine yol açan rahim içi kitlelerin veya yumurtalık kistlerinin alınabilmesi için cerrahi müdahalelere de başvurulabilmektedir. Aynı şekilde doktor, adet döngüsünün sağlıklı bir düzene kavuşabilmesi için bazı yaşam tarzı değişiklikleri de önerebilir.

    Adana Adet Düzensizliği Tedavisi Fiyatları 2024

    Adana adet düzensizliği tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına göre belirlenir. Adana regl düzensizliği tedavisi fiyatları hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.