Kürtaj Adana
Kürtaj Adana, istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması amacıyla steril koşullar altında yapılan özel bir uygulamadır. Dünyanın pek çok ülkesinde kürtaj, belli şartlar sağlandığı takdirde isteğe bağlı olarak yapılabilmektedir. Mesela ülkemizde 18 yaşını doldurmuş olan bekar bireyler, gebeliğin 10. haftasından önce isteğe bağlı kürtaj Adana yaptırabilir. 18 yaşını doldurmuş evli bireyler ise eşlerinin de rızasıyla 10. haftaya kadar olan gebeliklerini sonlandırabilirler.
10. haftayı aşmış olan gebeliklerin sonlandırılması içinse gebeliğin, anne adayının sağlığını tehdit ettiğine veya doğacak olan bebeğin ciddi bir sağlık sorununa sahip olduğuna yönelik heyet raporu gereklidir. Bu rapor alındığı takdirde gebeliğin 10. haftasından sonra da kürtaj yaptırmak mümkündür. Yazımızın devamında ‘’Kürtaj anlaşılır mı?’’, ‘’Kürtaj Adana kayıtlara geçer mi?’’, ‘’Kürtaj nasıl yapılır?’’, ‘’Kürtaj Adana sonrası nelere dikkat edilmeli?’’ gibi merak edilen soruları yanıtlayacağız. Adana vakumlu kürtaj ve klasik kürtaj uygulamaları hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.
Kürtaj Nedir?
Kürtaj, istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması, düşük sonrası rahim içerisinde kalan dokuların temizlenmesi veya rahimden doku örneği alınması gibi amaçlarla yapılabilen özel bir uygulamadır. Kürtaj uygulaması çoğunlukla istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması amacıyla yapılmaktadır. Bu uygulama genelde rahmin, özel bir araç yardımıyla kazınmasıyla gerçekleşir. Ancak günümüzde vakumlu kürtaj gibi çok daha modern kürtaj teknikleri de kullanılmaktadır.
Vakumlu Kürtaj Nedir?
Vakumlu kürtaj rahmin, özel bir vakum cihazıyla negatif basınca maruz bırakıldığı ve böylece istenmeyen gebeliklerin kolayca sonlandırıldığı modern bir uygulamadır. Bu uygulama sırasında kullanılan vakum cihazı, rahimde yer alan ve gebeliğe dair olan tüm dokuları alır. Böylece rahim duvarının kazınması gibi görece zorlu işlemlere gerek kalmadan gebelik sonlandırılmış olur.
Kürtaj Adana Neden Yapılır?
Kürtaj işlemi, en sık istenmeyen, gerektiği gibi ilerlemeyen veya sağlığa zararlı olduğu anlaşılmış olan gebeliklerin sonlandırılması için yapılmaktadır. Ancak bazı durumlarda, düşükler sonrası rahimde kalan doku parçalarını temizlemek amacıyla da yapılmaktadır. Bu işlem revizyon kürtajı olarak bilinmektedir.
Adana Kürtaj Nerede Yapılır?
Kürtaj uygulaması devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, kliniklerde ve işlem için uygun şartların sağlandığı muayenehanelerde yapılabilir. Bununla birlikte devlet hastanesinde kürtaj yaptırmanın zor ve zaman alan bir süreç olduğu bilinmektedir. Özellikle de bazı devlet hastanelerinde isteğe bağlı kürtaj işleminin, gerekli şartlar sağlanmasına rağmen gerçekleştirilmediği haberlere yansımaktadır. Bu yüzden pek çok birey, gebeliğin 10. haftası dolmadan özel hastanelerde veya muayenehanelerde kürtaj yaptırmaktadır. Kürtaj uygulaması, yalnızca bu uygulamayı yapmaya ruhsatı olan sağlık merkezlerinde, alanında uzman kadın doğum doktorları tarafından yapılmalıdır.
Kürtaj Ne Kadar Sürer?
Kürtaj işlemi yaklaşık 10 ila 30 dakika arasında son bulur. Kürtaj yaptıran kadınlar, kısa bir dinlenme sürecinin ardından aynı gün evlerine dönebilirler.
Kürtaj Adana Ne Zaman Yapılır?
İsteğe bağlı kürtajlar gebeliğin 10. haftasından önce yapılır. Gebeliğin, anne adayının sağlık durumunu olumsuz etkilediği durumlarda veya bebeğin gelişimi ile ilgili özel bir durum olduğunda ise ilerleyen dönemlerde de kürtaj yaptırmak mümkündür.
Kürtaj Adana Anlaşılır Mı?
Kürtaj herhangi bir fiziksel muayene ile anlaşılmaz. Kürtajdan sonraki 1 ay içerisinde, kanda bulunan ve gebeliğe işaret eden hormonlar da tamamen kaybolmuş olur. Böylece kişinin önceden gebe olduğunu veya kürtaj yaptırdığını anlamak imkansız hale gelir.
Kürtaj Kayıtlara Geçer Mi?
Kürtaj, diğer tüm tıbbi uygulamalar ve tedaviler gibi kayıt altına alınır. Ancak bu kayıtlar hastanın kendisi hariç kimseyle paylaşılmaz. Kişinin birinci dereceden aile üyeleri veya ilerideki eşi bile bu kayıtlara erişemez.
Kürtaj Adana Nasıl Yapılır?
Kürtaj uygulaması genelde lokal anesteziyle yapılır, bazı durumlarda genel anesteziyle de yapılması mümkündür. Kürtaj sırasında doktor, özel bir aparat yardımı ile rahim duvarını kazır ve gebeliği sonlandırır. Vakumlu kürtajda ise gebelik, özel bir vakum cihazı yardımıyla sonlandırılır. Vakumlu kürtaj, pek çok yönüyle daha modern ve avantajlı bir işlemdir.
Kürtaj Sonrası Kanama Olur Mu?
Kürtaj sonrası kanama olabilir. Bu kanamanın yaklaşık 3 ila 5 gün boyunca sürmesi beklenir. Bu yüzden kürtaj yaptıran bireylere, bahsi geçen süre boyunca hijyenik ped kullanmaları önerilir.
Kürtaj Sonrası Adet Düzensizliği Olur Mu?
Kürtaj sırasında yapılan işlemler, bireyin hormon düzenini etkilemez. Dolayısıyla kürtaj sonrası adet düzensizliği görülmez. Ancak kürtaj sonrasında adet kanamalarının yeniden başlaması zaman alabilmektedir. Bu yüzden kürtaj sonrası adet gecikmesi yaşayan kadınlar endişe ve panik yapmamalıdır.
Kürtaj Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Kürtaj sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Doktor tarafından verilen ilaçlar kullanılmalı.
- Kürtaj sonrası oluşan hafif kanamalar için hijyenik ped kullanılmalı.
- Doktorun önerdiği süre boyunca havuza veya denize girilmemeli.
- Önerilen süre boyunca cinsel ilişkide bulunulmamalı.
- Genital bölgenin hijyenine dikkat edilmeli.
Kürtaj sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde sıralanabilir.
Adana Kürtaj Fiyatları 2024
Adana kürtaj fiyatları, kürtajın hangi teknikle yapıldığına göre değişiklik gösterebilir. Adana kürtaj fiyatları 2022, 2023 hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Yusuf Topalahmetoğlu ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.